eye catchers aan de muur !Haagse Voetbalhistorie


Voor de Stichting Haagse Voetbalhistorie van Rob Pronk, maak ik sfeerplaten van niet meer bestaande Haagse voetbalverenigingen. Deze illustraties maken nogal wat nostalgie los bij de oud-leden van deze clubs..
Het betreft voornamelijk de terreinen en hun clubhuizen, de plekken dus waar veel oud-voetballers
hun mooiste tijd beleefd hebben! Een feest van herkenning dus.

Heeft u interesse in een canvasdoek (op spieframe gespannen van 38 mm dik)
op het formaat 45x30 cm, 70x50 cm, of 100x75 cm stuurt u mij dan aub een mail.


Stacks Image 157


Stacks Image 119
De eerste in de serie is een digitale aquarel van het iconische clubhuis van TONEGIDO uit Voorburg.
Stacks Image 111
ADO beleefde gouden tijden in het Haagse Zuiderpark. De droom van elke voetballende Haagse jongen: gescout worden door iemand van ADO en ooit net zo goed worden als Lex Schoenmaker…
Stacks Image p145_n2
R.v.v Rijswijk is in 1919 opgericht en heeft jarenlang rondgezworven voordat ze het terrein aan het Julialaantje betrokken. Vanaf 1960 hebben ze op het Prinses Irene Sportpark gespeeld, waar het voortbestaan van de vereniging helaas ophield in 1997. De club had vooral veel bekendheid door hun sterke jeugdafdeling, die niet onderdeed van die van Ajax, Feyenoord en PSV.
Stacks Image 147
H.S.V. Kranenburg heeft vanaf 1973 tot 2005 in Kijkduin gespeeld.
Deze gezellige kantine werd voor 80% door eigen leden gebouwd en was een tweede huis voor menig Kranenburger.. Ook op voetbaltechnisch gebied had Kranenburg veel te bieden, veel tegenstanders kwamen hier dan ook met knikkende knieën naar toe.
Stacks Image 168
In 1968 kreeg s.v. Duinoord van de gemeente Den Haag een spiksplinternieuw complex toegewezen aan het Isabellaland in de wijk Mariahoeve.

Hiermee bezat s.v. Duinoord dan eindelijk haar eigen terrein, prachtig verscholen in een woonwijk met twee voetbalvelden en een sfeervolle kantine.

Gezelligheid kende geen tijd, zeker vanaf de beginjaren tachtig.
Stacks Image 172
In 1971 is de kantine van ESDO aan de Waalsdorperlaan geheel door eigen leden gebouwd.
Het feit dat dit pand nog steeds trots recht tegenover Renbaan Duindigt staat, bewijst dat er in die tijd nog echt vakwerk afgeleverd werd.

Deze kantine was terecht de trots van de club, er zijn successen behaald en er zijn ook moeilijke periodes geweest.
Helaas hield het zelfstandige bestaan van de club hier op in 1995, waarna de fusie met GSC plaatsvond en er een complex aan de Erasmusweg betrokken werd. Einde van een prachtige volksclub.


City-Art!


Uw interieur leeft enorm op van een mooie plaat aan de muur. Bij ons kunt u uw favoriete foto digitaal laten schilderen en afdrukken op glashelder acrylaat, of aluminium. Dat is echt origineel, want daar is er maar één van! En bovendien zoals u het hebben wil, in de kleurstelling van uw woning of kantoor. Stuur dus vrijblijvend een mail met uw wensen en u krijgt van ons een passend prijsvoorstel en een plan van aanpak.

Stacks Image p54_n5
Stacks Image p54_n3
Kan uw bedrijfskantoor wel een opkikker gebruiken?
Een knallende plaat van uw pand in de hal?

Geprint op dibond (aluminium sandwich-paneel) en "blind" opgehangen is het een strakke verrijking van de ruimte en laat het een onuitwisbare en professionele indruk achter bij alle bezoekers.

Geprint op glashelder acrylaat (perspex) geeft een plaat met een hoogglans laag ervoor, prachtig effect.

Beide materiaalsoorten zijn prima te frezen, dus elke vorm kan gemaakt worden, vaak wordt er voor ronde hoeken gekozen als perfecte afwerking.
Stacks Image 87
Stacks Image 84
Stacks Image 97
Stacks Image 90