het moet altijd origineel zijn

En eigenlijk lukt dat altijd.

Of het een kalender is, een glossy brochure, een logo, visitekaartje of zelfs een stripboek..
het moet iets hebben wat de aandacht trekt.

Bijvoorbeeld de vrijwel tekstloze handleiding voor de firma Nooyen, met alleen heldere technische illustraties, omdat dit bedrijf wereldwijd roosters voor varkensfokkerijen levert en het belangrijk is dat men in Rusland of China en al die andere landen het product kan monteren. Het werkt naar volle tevredenheid en daar doen we het voor!


Stacks Image 74
Stacks Image 85
Stacks Image 70Wij ontwerpen bier-etiketten voor verschillende brouwerijen…


Brouwerij De Fontein uit het Limburgse Stein was ooit de eerste klant die belde of ik een bieretiket wilde ontwerpen en het bleef niet bij die ene, want er volgde er nog aardig wat in de jaren erna.. Wat een mooi vak is het, dat bierbrouwen.
Na een tijdje vroeg ik of ze misschien een paar ambachtelijke biertjes konden opsturen, om wat inspiratie op te doen voor het nieuwe etiket, en ja hoor, geen probleem! Keurig met de vertegenwoordiger van de drukkerij meegegeven met als gevolg een nog betere inleving in het produkt voor mij en bovendien een verrijking van mijn bier- en ingrediëntenkennis.. en soms hoofdpijn, omdat het gematigd drinken van ambachtelijke bieren moeilijker is dan het ontwerpen van hun etiket.

Stacks Image 55
Stacks Image 57
Stacks Image 59
Stacks Image 89
Stacks Image 92
Stacks Image 95Of wenskaarten voor het personeel…


Kees in 't Veen Tanktransporten is een gerenomeerd en gecertificeerd bedrijf wat tanks transporteert, schoonmaakt, repareert en keurt. Er is bovendien een bandenservice en Scaniawerkplaats op het terrein.. One-stop-shopping!
Ik ben er trots op dat ze altijd bij mij aankloppen als er iets getekend moet worden, dat is al jaren de kerstkaart en onlangs mocht ik een aantal wenskaarten maken om naar de medewerkers te sturen bij gelegenheid. Dat is nog eens
een mooie manier om als werkgever de betrokkenheid van de medewerkers te waarderen!

Stacks Image 121
Stacks Image 123
Stacks Image 125
Stacks Image 127
Stacks Image 129